Thursday, August 4, 2016

Padang Day 1 - Part 2

masuk je plaza andalas ni teringat shopping mall yg zaman dulu2 kat malaysia..

hahahahahah... ala2 cam Bukit Jambul zaman dulu2 or Megamall Perai tu..

skrg Plaza Bukit Jambul tu cam dah ok sikit lepas ade Mydin kat bawah tu..

dulu usang je..

mula2 masuk Plaza andalas terus gi cari kedai telefon.. nak beli sim card..

banyak kedai telefon kat atas tu tapi....

semua tak faham SIM CARD tu ape!!!!

susah oii nak explain..

puas fikir la nama lain simcard ni.. tunjuk handphone pun dorg asyik cakap pulsa.. pulsa tu topup..

bukan 1 kedai yg kami try tanya.. ade la 4-5 kedai.. semua tak paham..

*balik Msia aku google translate SIM CARD = KARTU SIM*

ok sapa nak gi padang pas ni sila ingt KARTU SIM ok..

last2 kami give up dengan semua kedai henpon dalam Plaza ni.. dan decide untuk lepak kat kedai donut dalam Plaza Andalas tu..

nama kedai ni MOKKO FACTORY.. ala2 J.CO la kalau kat sini..

sapace kedai ni agak sempit.. x banyak meja sgt.. pastu meja besar2 style ade sofa tu tempat orang dating2 lepak..

nasib baik ade satu tempat kosong kat penjuru kedai tu.. redha je la kene duduk kat tempat sempit n tak cantik.. hahahha



*absolute choco
*glazzy
*white choc berry
Rp 21 000/ 3 pcs




aku minum strawberry yogurt Rp 27 000
kakak aku minum Ice Americano Rp 19 000 
mokko donut ni pun satu masalah..

3x aku pi order air.. ape yg aku nak semua x de.. bak kata Buddy Valastro dalam Bakery Boss "kalau xde lain kali jgn la tulis dalam menu"

gua dah rase nak marah.. dah la wifi pun xde.. hahhahahah

last2 amik je la ape yg ada..

satu drama yg paling x boleh blah time lepak sini drama cople belakang kakak aku tu.. kakak aku x nampak drama tu.. aku sorg je la dok nampak..

ade couple aku rasa umur kurang 20-an.. yg pompuan tu selfi dari awal aku duduk sampai kitorg balik dia x abis2 selfi degan macam2 gaya.. yg laki pulak dok buat muka belagak.. pompun tu tertumpahkan air setitik dua atas kasut dia, sbb dia duduk style silang kaki tu..pastu yg pompuan siap amik tissue tolong lap kasut laki tu.. WTF WTF WTF.. drama apakah ini...aku dok buat muka annoying je sepanjang kat sini..sambil dok ckp dalam hati.. bila la depa ni nak blah..

ade la dalam 40 minit lepak sini.. akhirnya kakak aku ajak balik..

so kami jalan kaki je dari Andalas ke Hotel..

sampai hotel pn dah dekat 6 PM.. x anik bilik pun.. kami terus jalan ke Pantai Padang.. tak tahu jalan pn.. main hentam je.. siap termasuk dalam kem askar.. nasib baik tak kena halau.. hahhah..

kereta kayuh pakai kaki

Gedong Joang 45 di Pantai Padang. Gedung Joang ni museum kot.. time kami lalu ni dah tutup.. so x tau la ade apa dalam ni..

sbb gambar aku kat pantai padang ni hilang.. aku curi je la gambar dalam blog dzulichan..

hampir2 sunset

kedai2 makan detepi pantai

ombak rindu.. :P
sebenarnya cantik sunset kat sini.. tapi sebab tak reti amik gambar and pemalas edit so dalam gambar nampak biase2 je la.. tp sebenarnye sseries cantik..

mulanya planning nak makan kat kedai2 tepi pantai ni je.. tapi cam agak diragui tahap halal n kebersihan.. so kami decide cari makanan lain je la..

sebenarnya kami bukan la memilih sgt makanan tapi takut jugak sakit perut.. dah la esk nak naik bukittinggi..

around 6 PM kami gerak balik ke hotel..

sebelum naik bilik kami sempat usya kedai tepi2 hote.. tgk kedai ayam goreng kat sebelah tu nampak ok..

lepas tu naik atas mandi2 n solat jamak maghrib + isya dulu..

kat sini 6.15 PM dah masuk maghrib..

dalam pukul 8 mlm kami turun makan..


menu




makanan..tak la sedap sgt.. hahahha


total lost kat sini Rp 83 600
nasik tu x 2 = Rp 46 000
air menireal x 2 = Rp 10 000
air cappucino tak sedap  = Rp 9 000
chicken crisp = Rp 11 000
service tax 10%

sbb aku rajin jawap survey dapat la satu teh botol free harga Rp 5 000.

aku bajet cuppucino kat sini macam starbucks la.. sekali dpt cappucino 3 in 1 macam kat airport pagi td..kecewa betul.. aku pn satu, tak fikir ke restoran cam ni mana la ada mesin kopi..

sebelum naik bilik kakak aku nak try ais krim singapore kat gerai depan restoran ni..

x igt berapa IDR..


HW hotel pada waktu malam..


lepas tu naik bilik layan internet 2-3 jam.. pastu tido...

ok bersambung...

lagi 3 bulan maybe.. hahahha

35 comments:

  1. wahh dekat padang ke? hihi
    followed here #41
    follow back :)

    ReplyDelete
  2. Gosok2 mata... Ehhh... Entry baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tetiba ade mood nak menulis..

      Delete
    2. lepas tu bulan september senyap balik.. hehehe

      Delete
    3. hahahah.. ada dlm draf... belum publish.. lupaaaaa

      Delete
  3. Rasanya pompuan selfie tu bukan awek dia la... Hamba abdi... Hi hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama betul kan!! Campakkan je kasut dia tu jauh2 ;)

      Delete
    2. wow.. gosip panas nih.. heheh

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. Nak ice cream singapore pi singapore laa... Nina tapau utk zuli... He he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. tu lah nina ckp kat dia.. knp nak makan ice cream singapore kat indonesia...

      Delete
    2. standard kita makan mee bandung la.. hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. malam2 lagi cantik.. ade lampu2 kat tepi bila kayuh

      Delete
    2. ada gaya macam beca kat melaka malam2 x? hehehe

      Delete
  6. kah kah kah..x tahu eh...dorang tak call SIM CARD lah tu sbb dorang tak tahu.."KARTU" ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu JM.. penat fikir.. nak google pn xde wifi kat situ

      Delete
    2. Yup... Dorang panggil kartu... Gratis tu free...

      Delete
    3. hahaha.. gilaaa stresss time tu...

      Delete
  7. adeh...satu entri nk tggu 3 bln? kira JM ok lagi lah..3 mggu jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. pemalas gila nak menulis.. banyak gangguan.. x leh fokus

      Delete
    2. Sama laa korang... Geng liat nak update... he he he...

      Delete
    3. hahahah... tolong sedekah sikit mood rajin update tu kat kami...

      Delete
  8. Hi, Nina! Datang menyinggah sini :) kihkihkih cam baru kenal plak gaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. hai farah.. sbb ramai cakap x dpt update, maybe ramai x perasan nina tukar nama blog

      Delete
  9. Alahai comel pula tengok kereta kayuh pakai kaki tu,..nampak friendly hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila malam lagi cantikk.. kat sini sesuai la sbb jalan x busy..

      Delete
  10. Lama tak g bukit jambul.

    Dulu2 best juga BJ tu...

    Plg suka kamdar - beli kain jahit langsir.

    Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg banyak foreigner je kat BJ.. hahahha

      Delete