Sunday, January 8, 2017

2016 in memories

hai..

happy new year guys.

rasenye belum terlewat untuk aku buat recap 2016.. hahahhaa..

JANUARY

1 Jan 2016

aku touch down penang selepas 9 hari overland Penang-Luang Prabang-Penang 23 Dec 2015 - 1 Jan 2016. touch down lah sgt.. aku naik ketapi je padehal.. 

bila nak update pasal entry overland tu tak tahu lah.. hahahhaha

tak pasti mana aku simpan semua gambar trip ni.. tempek je la mana yg ada..

time ni dlm tuk tuk dari stesen bus ke pekan luang prabang



29 Jan 2016

sekali lagi mencabar diri sendiri dengan masuk pertandingan International Halal Chef 2016.

tapi sedih sikit kali ni sbb nasib tak menyebelahi kami.. maybe sbb over confident tahun lepas dapat gold medal.. tahun ni dgn tak practice nye.. amik kau.. dapat diploma je.. diploma tu dalam erti kata lain hadiah saguhati je la.. hahahhaha

tapi kali ni best jugak sbb dpt sembang dgn juri tahun lepas, chef Lutz..

dia pesan suruh practice banyak2.. dia dah x jd juri tahun ni, dia dah jadi pastry chef dekat kafe black kettle.. dia dah jadi penduduk tetap penang.. dia asal dari France kalau x salah aku..

moral of the story - jgn over confident

FEBRUARY

06 Feb 2016

hari ini dalam sejarah, buat pertama kalinya setelah hampir 10 tahun tinggal kat penang aku naik bukit bendera ( Penang Hills).. hahahhaha

kebetulan balik dari office x de ape nak buat.. husband aku pergi mana ntah time ni.. so aku terus gi penang hills.. rezki aku aritu, org tak ramai.. parking pun senang.. 

ni kat area Love Lock
09 Feb 2016

Penang International Hoat Air balloon.

dah lama teringin nak tgk hot air balloon yg kat putrajaya tu, tapi belum tercapai hajat..

so bila penang buat hot air balloon aku pn pi la tgk..

tak best pun.. sikit je belon nye.. tak macam putrajaya pun.. kawasan pun kecik.. 

serius location tak strategic lansung
MARCH

11 March 2016

aku menjejakkan kaki di pulau langkawi.. last time aku pergi langkawi lepas SPM dulu, PLKN kem beringin.. sebulan dok langki.. lepas tu aku mmg dah taknak jejak langkawi.. hahhahaha.. 

ni pun mak aku yg ajak.. sbb ade kenduri sepupu.. kalau tak jangan harap la nak jejak.. 

ni kat pantai apa ntah.. yg ada banyak2 kapal layar tu.. marina ape ntah..


MAY 

05 May 2016

Birthday Trip.. YEY!!!!

sbb aritu x puas lepak singapore, so i repeat singapore.. kali ni naik flight sbb nak tgk Changi airport.. 

lagipun train direct KL Sentral ke Woodlands dah takde.. kene transit JB sentral..

1st time naik Tiger Air.. not bad

14 May 2016

aku eksiden.. 

sedih.. aku ok, adam ok...

kereta je tak ok.. kalau eksiden sorg2 tak sedih sgt rasenye..

sbb ade adam, aku jadi sedih.. time buat report pun dok nangis..

mesti polis tu igt aku nagis sbb sedih eksiden.. sbnarnye sedih anak aku jatuh.. 

undang2 malaysia.. org depan bawak keta tak tentu arah.. org belakang jugak kene saman.. terbang RM300
June 

bulan June kereta aku keluar bengkel, kami terus balik ke pahang..

seminggu aku duduk Kuantan sbb father in law masuk hospital, kanser darah..

adam & zikri kat hospital tengku ampuan afzan

July

2 julai 2016 

abah mertua aku meghebuskan nafas terakhir selepas sebulan berada di hospital tengku ampuan afzan..

seminggu sebelum raya aku balik kuantan lagi.. sbb adah dah masuk ICU.. kali ni tak bawak adam sbb rushing..

so adam beraya dgn mak aku je kat kulim.. siries time ni huru hara.. 

baju raya pun ihsan paklong & maksu beli kat Mood Republic.. sobbsss

AUGUST

5 August 2016

aku follow TM club pergi Taman negara Pahang..

21 tahun duduk pahang tak pernah sampai pun taman negara.. hahahah


menyusuri sungai tembeling

14 August 2016

bawak adam jalan-jalan.. KL je pun..


maksu dgn makngah bawak main bubble kat putrajaya

SEPTEMBER

15 Sept 2016

sekali lagi balik pahang.. kali ni pergi pesta rompin.. 1st time dtg pesta rompin ni.. takde gambar la.. sbb malam.. 

lagi pun bila dengan family in law segan sikit nak amik gambar banyak2.. hahahha..

tokey kedai makan (mak mertua aku)  masak kat rumah pun presentation cam kat restaurant.. hahah



OCTOBER

22 October 2016

sebulan sebelum trip singapore, PTPTN blacklis aku.. sobsssss

speechless betul... 

24 Oct 2016

Jiwa tgh kacau..tetiba kak Ruhana msg cakap dia ada kat penang.. nak jumpe aku..

aku pun jumpe je la.. bukan selalu.. dalam otak mmg dok fikir cam mana nak setel PTPTN ni...

selfie satu



25 October 2016

Alhamdulillah, PTPTN setel.. yey!! tak blacklist dah.. tapi refund yg 15% tu sampai sekarang belum dapat balik... 

time amik laju je.. tine nak bagi balik siput pun lagi laju dari dorg..

nasib baik ade KWSP.. heheheh

NOVEMBER

5 Nov 2016

Cameron Highland with family in law. palnning nak gi hat yai.. tapi husband black list.. 

sbb tu la dadam pakai short kat cameron highland..

balik cameron demam semimggu..

dadam

12 Nov 2016

lepas adam demam, aku pulak demam semingu.. pastu aku beli iphone 7 dengan harapan demam hilang.. hahhaha..

takde kaitan.. hp aku rosak sbnarnye.. cas asyik tak masuk..

selepas 4 tahun paki iphone 5


26 Nov 2016

sekali lagi menjejakkan kaki ke singapore. jadi assistant ainie yg dapat jemputan mengajar di One Cupcake A Day, Bedok, Singapore

aku assistant je..

DECEMBER 

2 Dec 2016

balik muadzam again.. Sha kahwin.. 


muda lagi.. umur 21 kot..ke 22.. 


22 Dec 2016

keta aku kene towing dgn MPP sbb banyak saman tertunggak.. sobssss..

kene setel saman RM890 baru boleh amik kereta..

dekat2 trip mmg banyak dugaan..

time ni kat opis.. parking depan opis ni je.. sobbsss
29 Dec 2016

2 hari lepas husband balik kampung, kereta pulak buat hal..

nasib baik aku tak jahiliah sgt dalam bidang kereta.. tau la beteri prob..

so call je bateriku.. hahahah

bak kata adik aku.. sabr je lah.. mmg selalu mcm2 hal jadi sebelum trip..


31 Dec 2016

Fly to KL.. esok ade trip new year.. hahahhaha..yey!!!!!

tinggalkan semua kenangan lama...

lets fly!!!


thanks air asia sbb selalu buat promo!!!


ok tu je..hahhaha

huru hara sikit dihujung tahun sampai azam 2017 pun tak sempat nak fikir.. hahhahaha

bye!!!

11 comments:

  1. Ok, settled baca kisah Nina sepanjang 2016.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tq!! buka selalu rajin nak menulis..

      Delete
  2. 2016 yang penuh warna,...moga 2017 lebih baik lebih indah...

    ReplyDelete
  3. Rupanya trip luang prabang setahun yg lalu

    ReplyDelete
  4. Adeh! Kete depan yg salah kita yg kena?

    ReplyDelete
  5. Liku2 kehidupan ada pahit ada manis..semoga tahun ni lebih ceria dan lebih baik dari thn lepas aminnn

    ReplyDelete
  6. Trip new year to pegi siem reap kan ��

    ReplyDelete