Wednesday, May 24, 2017

Bangkok 2017 (Birthday Trip) - Arrival

4 May 2017

harini still kerja lagi.. half day sbb nak jimat cuti.. walaupun sebenarnye x de mood dah pun nak keja.. hehehe.. syndrome pre-travel orang kata.. beg semua dah siap packing semalam..

flight ke KL sepatutnya petang ni 4.35 PM dah ETA KLIA 5.30 PM.. so ada lebih kurang 2 jam setengah transit..

tetiba...





heyyy.. rosak mood..

time ni dah start rase x best..

pastu msg kakak.. tanya agak2 sempat tak transit kalau cam ni..

then dia cita pulak, yg dia penah delay dulu.. dari pukul 11 am delay sampai 4 pm.. dia suruh gi kaunter air asia..

neves nyaaaaa....

pastu aku chat dgn AA customer service, dia kata blh proceed ke kaunter terus.. tak membantu lansung..

2-3 minggu sebelum ni aku dapat email yg flight dari KL - PNG time return nnt delay 2 jam.. tak kisah la sbb x de connecting flight..

pastu 2-3 hari lepas, tgk SS update status yg flight dia delay.. time tu aku dah agak yg flight aku bakal delay jugak..

tengok2 betul..hmmm... stress Part 1..

around 1 PM aku gerak balik ke reumah dari office.. sampai rumah mandia2 semua, around 3 pm whatsapp husband suruh balik.. ajak g airport awal sikit..

time tengah siap, ade org ketuk pintu.. tapi aku buat x tau je.. malas bukak..

org tu dah stop ketuk pintu baru aku keluar tgk, sbb malas pakai tudung.. hahahaha

tgk ade bungkusan poslaju kat luar, utuk husband.. kat item tu dia tulis  "Coklat Chip"..

aku whatsapp husband ckp ada coklat chip sampai..

dia kata bukak la..

buka2 tgk ada G-Shock ..

gambar buruk.. tapi nak letak jugak...

pas whatsapp husband gambar ni.. dia kata amik la.. hadiah besday..

YEY!!!

ok terus pakai...

Casio G-Shock 30th Anniversary MEDICOM TOY Watch DW6900MT-7D

ok habis cerita hadiah besday..



3.30 PM kami gerak ke airport naik UBER

kebetulan UBER promo, so cost ke airport haritu cuma RM 0.37 je..heheh



sampai airport, terus gi air asia punya customer service kaunter..

ramai pulak kat kaunter, dgn ada sorg mamat nak gi kuala namu yg tak reti que nye.. geram betul aku..

dah sampai turn kami, aku tanya la.. flight delay ni cnfrm ke akan ada 5.30 pm nnt..

kerek gila mamat yg jaga kaunter tu, dengan telinga pakai earphone nye..

dia angguk je time aku tanya tu..

husband suruh tanya sempat ke connecting flight kul 8..

aku kata, malas la.. nyampah tgk mamat tu.. kita redah je la..

alhamdulillah dalam pukul 4.45pm nampak flight dah sampai & takde sebarang announcement flight delay..

gate 1A-1, Penang International Airport

dekat 7 pm kami sampai KLIA.. terus direct pergi gate Q11 kalau x salah..

x sempat dah nak amik gambar sbb nak cepat..

gate tak jauh sgt & imigresen pun agak clear..

makan donat dulu sementara tggu gate bukak..

dunkin donut
flight sepatutnya 8.20 pm, tapi 8.00 pm flight x sampai2 lg..


sementara tggu flight, whatsapp dgn host airbnb.. kena practice cakap thailand, sbb Pa' Jeab (makcik Jeab housekeeping)  x pandai cakap engilsh..

dengan host ni pun satu drama sebenarnya...

masa awal2 booking aku dah kata aku akan sampai lambat, dekat2 mindnight.. aku tanya siap2 boleh ke amik kunci tgh malam.. dia kata ok..

dah dekat2 nak pi dia mcm2 hal lak..

mula2 kata amik kat 7-11 Ideo, pastu kata Pa Jeab x boleh tggu lak.. pastu kata nak hantar kat Mochit, pastu kata suruh amik kat rumah member la..

aku ok ja amik kat mana pun.. just bagi je la location..

last2 dia kata xpa, Pa Jeab tggu kat 7-11 Ideo.. tapi jangan lebih 11 pm.. aku kata i try je la.. ye la flight bukan menentu.. nak beratur cop passport lagi...

dekat kul 9 baru kami blh masuk.. dlm 9.15pm jugak la baru gerak..

seat aku dgn husband separate sbb beli tiket asing2.. hahaha.. aku dpt harga promo, dia punya mahal sikit.. tu la sapa suruh lambat buat keputusan..

aku siap dpt hot seat.. x tau knp.. seat lain penuh kot..

dapat hot seat free n dpt dok tepi tingkap.. heheh
ok.. bye Malaysia.. marilah berdrama di Bangkok pulak..

nasi lemak pak nasser
aku pre-order meal siap2, sbb tau kat sana nnt confirm x sempat nak cari makanan dah...

8 comments:

  1. Replies
    1. stresss gila.. dah la connecting flight..

      Delete
  2. Replies
    1. tp dia basic function je...world time pun xde.. edition 2013.. haha

      Delete
    2. SS minat ala ala G-Shock ni sejak zaman sekolah... Nak beli ori tak mampu... Beli laa kat pasar malam... ha ha ha...

      Delete
    3. sama la.. teringat dulu2 simpan duit beli Baby-G yg tali strap tu kat pasar malam RM 10.. time tu darjah 5.. tahan lama jugak jam tu..hahahah.. dah la kaler hijau..

      Delete
  3. Smart la hadiah birthday 'coklat cip' tu :)

    ReplyDelete